Dolberg groot vraagteken bij Ajax, Tadic en Blind inzetbaar

24 juli 2018, 16:07

De kans is groot dat Ajax Kasper Dolberg moet missen in het duel met Sturm Graz. De spits heeft problemen met z'n buikwand, zo liet Erik ten Hag dinsdag weten op de persconferentie. Dusan Tadic en Daley Blind behoren wel tot de wedstrijdselectie, evenals Lasse Schöne en Hakim Ziyech.

Als Dolberg het duel in de voorronde van de Champions League inderdaad niet haalt, betekent dat een basisplaats voor Klaas-Jan Huntelaar. "Verder is denk ik iedereen beschikbaar", zei Ten Hag. Topaankopen Blind en Tadic meldden zich later bij Ajax, maar zouden kunnen spelen. "Blind zit nog in opbouw, maar hij kan zeker deel uitmaken van de selectie. Jullie zullen morgen zien of hij start. Tadic is nog later aangesloten, hij heeft ook langer doorgespeeld. Hij heeft nu een aantal trainingen in de benen. Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen, als je invalt is dat ook spelen."

Voor Ajax gaat het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen direct om de knikkers. "Ik denk dat we ons goed hebben voorbereid. We hebben het zo maximaal mogelijk gedaan, maar helemaal optimaal is het niet, maar dat krijg je nooit in het voetbal. Dat is ook helder, we moeten dealen met de omstandigheden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen