Ten Hag wijst De Ligt aan als nieuwe aanvoerder van Ajax

24 juli 2018, 16:37   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 11:31

Matthijs de Ligt is de nieuwe aanvoerder van Ajax. De achttienjarige verdediger neemt de band over van de geblesseerde Joël Veltman, die op z'n vroegst begin 2019 weer inzetbaar is. Erik ten Hag bevestigde dat De Ligt tegen Sturm Graz speelt als captain. Ook voor de rest van het seizoen is dat nagenoeg zeker het geval. "We moeten het nog definitief vaststellen met de groep", aldus Ten Hag.

De Ligt was aan het einde van vorig seizoen al aanvoerder toen Veltman afwezig was. "Hij heeft dat uitstekend opgepakt. Op dit moment ook. Ik heb daar veel vertrouwen in. Morgen (woensdag, red.) is Matthijs onze aanvoerder", aldus Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Sturm Graz.

Zelf schoof De Ligt ook aan bij het perspraatje. Hij kreeg de vraag of de afloop van de Champions League-voorronde ook invloed had op zijn toekomst. De Ligt: "Ik zit hier voor morgen, dan spelen we tegen Sturm Graz. Dat is het belangrijkste. Dit is een persconferentie voor die wedstrijd en niet voor de toekomst van Mathijs. Ik ben daar niet mee bezig."

Lees meer over Ajax - Sturm Graz: Dolberg groot vraagteken bij Ajax

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen