Neymar en Martens ontbreken op shortlist Voetballer van het Jaar

24 juli 2018, 17:06

Neymar ontbreekt op de FIFA-shortlist voor de titel Voetballer van het Jaar. Onder meer titelverdediger Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Kevin Bruyne behoren wel tot de tien kandidaten. Bij de vrouwen gaat Lieke Martens haar titel verliezen. Zij is niet geselecteerd.

Ronaldo ging de afgelopen vijf jaar met de prestigieuze prijs aan de haal. De Bruyne, Eden Hazard, Kylian Mbappé, Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Harry Kane, Messi, Mohamed Salah en Luka Modric kunnen deze hegemonie doorbreken. Als de keuze op Mbappé valt, is de negentienjarige Fransman de jongste winnaar ooit. Varane is met winst van de Champions League en de wereldtitel de meest succesvolle genomineerde.

Martens

Martens werd vorig jaar gekozen tot Voetbalster van het Jaar vanwege het succes op het EK. Het afgelopen seizoen was minder succesvol voor de buitenspeelster. Met Oranje kende Martens een bijna foutloze WK-kwalificatie, met haar club FC Barcelona eindigde ze als tweede in de Spaanse competitie. De jury vond het onvoldoende om de titelverdedigster te nomineren.

Journalisten, fans, bondscoaches en aanvoerders van nationale elftallen kiezen uit de winnaar. Begin september kort de FIFA de lijst in tot drie kandidaten. Op 24 september wordt op het FIFA-gala de winnaar bekendgemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen