Oranje-vrouwen onder 19 door doelsaldo uitgeschakeld op EK

24 juli 2018, 23:55

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 is dinsdag uitgeschakeld op het EK in Zwitserland. De ploeg van bondscoach Jessica Torny (foto) verloor met 3-1 van Denemarken waardoor het doek op doelsaldo viel. Oranje kwam slechts één treffer tekort om zich te plaatsen voor de halve finale.

Duitsland klopte het puntloze Italië met 3-1, met als gevolg drie ploegen met zes punten. Het doelsaldo gaf in het nadeel van Nederland de doorslag. Na overwinningen op Italië (3-1) en Duitsland (1-0) namen de problemen tegen de Denen al vroeg toe. Denemarken kwam vroeg op voorsprong. Waar Oranje die schade aanvankelijk kon herstellen, liepen de Scandinaviërs daarna verder uit en was het na negenting minuten over en uit.

"Ik kan de ploeg niets kwalijk nemen. Ze zijn er vol voor gegaan. Overigens vond ik Denemarken de sterkste ploeg in de poule. Snel, vaardig en veel lopende speelsters. We hadden moeite met hun tempo", blikt Torny terug op OnsOranje.nl. "Aan de andere kant viel alles in die eerste twee duels in positieve zin onze kant op. Zo reëel moet je ook zijn. In deze groep kon iedereen van elkaar winnen. Dat we op zo'n manier, op doelsaldo, worden uitgeschakeld is hard en zuurm maar hoort wel bij topvoetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen