Buijs nu wel tevreden over Groningen: "Schieten ze nu wel binnen"

25 juli 2018, 11:04

FC Groningen liet dinsdag tegen De Graafschap een betere indruk achter op Danny Buijs, dan afgelopen zaterdag tegen FC Emmen. De noorderlingen lieten zich in het weekend verrassen door de ene promovendus (0-1), drie dagen later won Groningen eenvoudig van de andere promovendus (1-3). "We creëerden opnieuw kansen, net als zaterdag, maar schieten ze nu wel binnen. Dat is het verschil", aldus Buijs.

De trainer van Groningen speelde in de tweede helft met een erg jong elftal. Zij trokken de 0-2 voorsprong bij rust over de streep. "De Graafschap speelde gewoon grotendeels met het elftal waarmee het vorig jaar promoveerde, terwijl onze oudste speler 22 was. Acht hadden zelfs geen enkele ervaring in het betaald voetbal. Dan vind ik dat ze zich uitstekend hebben gemanifesteerd", zegt Buijs in het Dagblad van het Noorden.

In de eerste helft kwamen potentiële basisspelers in actie. Zij gaven Buijs een betere indruk dan tegen Emmen. "Al moeten we ook niet net doen of Emmen speelde als Barcelona en twaalf kansen afdwong, zoals sommigen deden voorkomen. Dat was niet het geval. We werden een paar keer geslacht, maar dat was vooral omdat wij de bal niet wisten te veroveren. Hoog druk zetten is het moeilijkste dat er is. We waren te gretig, liepen onszelf voorbij. Dat komt ook omdat we heel veel jonge jongens hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen