Ontevreden PEC-voorzitter Visser stapt uit Eredivisie-stuurgroep

25 juli 2018, 17:04   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 20:48

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is uit de stuurgroep van de Eredivisie gestapt. De bestuurder kan zich niet vinden in de wijze waarop alle clubs bijeengebracht worden. Nadat eerdere samenwerkingen op het gebied van onder meer kunstgras strandden, zochten Visser, Edwin van der Sar en Hans Nijland een bureau om de clubs bij elkaar te brengen. Visser kan zich niet vinden in de gemaakte keuze.

Dat schrijft Voetbal International. Op het Engelse bureau 21st Club - onder meer bekend van FC Midtjylland - viel uiteindelijk de keuze. Visser zag echter veel meer in een samenwerking met Hypercube (dat in het eerste jaar ook werd ingehuurd door het stuurgroep) en UNO, een bedrijf uit Zuidlaren. Dat was voor Visser het moment om als vertegenwoordiger van het rechterrijtje op te stappen.

"Vorig jaar is het niet gelukt om tot een akkoord te komen. Nu we aan de derde keer beginnen, moet het wel goed gaan. Dan moet ik eerlijk zijn en niet in de stuurgroep blijven als ik er eigenlijk niet het volste vertrouwen in heb", laat hij weten over zijn keuze. Nijland (middenmoot) en Van der Sar (top) moeten dus op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger.

Met die nieuwe vertegenwoordiger in de stuurgroep en het Engelse 21ste Club wordt er in de Eredivisie gezocht naar vernieuwingen in de Eredivisie. Uiteindelijk moeten alle clubs het daar wel over eens worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen