AZ'er Jahanbakhsh voor een recordbedrag naar Brighton

25 juli 2018, 19:11   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 22:49

Alireza Jahanbakhsh vertrekt definitief naar Brighton & Hove Albion. Beide clubs hebben zoals verwacht een akkoord bereikt over een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro. De Iraniër tekent een contract voor vijf seizoenen en wordt zodoende ploeggenoot van Davy Pröpper en Jürgen Locadia, die de buitenspeler voorgingen. "We zijn verheugd om Alireza te verwelkomen op de club", aldus Chris Hughton.

Dat maken AZ en Brighton bekend via de officiële kanalen. Het bedrag betekent een clubrecord voor de Engelsen, en ook voor AZ. "Alireza heeft zich de afgelopen drie seizoenen fantastisch ontwikkeld bij ons. De bekroning was natuurlijk afgelopen seizoen, waarin hij met zijn hoge aantal goals en assists liet zien klaar te zijn voor een volgende stap", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Alireza heeft alles in zich om ook in de Premier League te kunnen slagen. Wij gunnen hem als mens en speler het beste toe bij zijn nieuwe club."

De buitenspeler kwam destijds nog voor slechts 1,8 miljoen euro over van NEC, dat echter wel nog enkele doorverkoopclausules bedong. Daarom profiteren zij voor ongeveer een miljoen euro mee van deze overgang. En dus zijn ze in Nijmegen, Alkmaar en ook Brighton blij met deze overgang. "Hij kan op meerdere posities spelen voorin en ook aan de zijkant of op het middenveld. Zijn veelzijdigheid zal onze mogelijkheden vergroten", aldus manager Hughton, over de man die afgelopen seizoen de meest waardevolle speler van de Eredivisie was.

Voor AZ is het sowieso een lucratieve transferzomer: Wout Weghorst werd eerder deze zomer verkocht voor 10,5 miljoen euro aan VfL Wolfsburg. Voor de Alkmaarders is deze overgang ook een record; Vincent Janssen (22 miljoen euro) had dat in handen. Hij verkaste destijds van AZ naar Tottenham Hotspur. 

Ook Brighton breekt haar transferrecord wederom. De vorige zomer waren Davy Pröpper (13), José Izquierdo (15) en in de winter Locadia (17) stuk voor stuk recordaankopen voor de Engelsen. Aan het bedrag van Jahanbakhsh kan voorlopig niemand meer tippen, al zal ook dat record vermoedelijk geen seizoenenlang in de boeken staan bij de Premier League-club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen