Vitesse-trainer Slutskiy over Viitorul: "Spelen liefst tikkie-takkie"

25 juli 2018, 20:37

Leonid Slutskiy heeft heel veel zin in de officiële seizoensopening van Vitesse in de voorronde van de Europa League tegen FC Viitorul. Hoewel de Rus een zware wedstrijd verwacht tegen de volgens hem sterke Roemenen, kijkt hij vooral uit naar het eerste officiële duel. "Dit is leuk en spannend voor mij", vertelt hij.

Op het clubkanaal gaat hij in op de ontwikkelingen rondom de wedstrijd van Vitesse. "Dit is een belangrijke test voor mij en het team. Ik hoop dat we er klaar voor zijn", legt hij uit. Over de Roemeense opponent weet hij in elk geval alles. "Ze hebben een goede balans tussen ervaren en jonge spelers. Ze spelen 3-4-3 en hebben enkele briljante spelers." Daarmee doelt hij onder andere op Ianis Hagi, de zoon van de legendarische Gheorghe Hagi.

"Ze spelen het liefst tikkie-takkievoetbal, FC Barcelona-style. Met veel korte passes", analyseert hij. Vitesse is daar mee bekend en gaat ondanks die wetenschap spelen naar hun eigen kracht. "We hebben plan en elk team heeft z'n zwaktes en sterkten", aldus Slutskiy.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen