Marseille krijgt boete en wacht mogelijk Europese uitsluiting

25 juli 2018, 20:37

Olympique Marseille heeft een flinke boete gekregen voor het wangedrag van haar supporters tijdens de Europa League-finale. De Fransen moeten 100.000 euro betalen voor de vernielingen, waarbij de kosten van de schade aan het stadion ook nog verhaald kan worden op de club, dan wel haar supporters. Ook is het eerstkomende thuisduel in Europa zonder publiek.

Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Toch kan de straf nog een stuk zwaarder uitvallen. Als de Fransen binnen twee jaar nogmaals de fout in gaan, kan de club zelfs helemaal worden uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. Die straf is voorwaardelijk opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

Wat niet voorwaardelijk is, is het feit dat in de tweede Europese thuiswedstrijd de harde kern van Marseille nog steeds niet welkom is in het stadion. Dan zijn alleen de supporters in de reguliere vakken welkom. Tijdens de eindstrijd werd er onder andere vuurwerk afgestoken, waardoor Björn Kuipers met enkele vertraging voor het begin kon fluiten. Atlético Madrid ging er overigens met de overwinning (0-3) vandoor.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen