Knappe zege ADO Den Haag, dik verlies voor Twente en Utrecht

25 juli 2018, 21:03

Woensdagavond kwamen er een flink aantal Eredivisie-clubs in actie voor oefenduels: ADO Den Haag, FC Emmen en Heracles Almelo boekten allen een overwinning, terwijl Willem II en FC Utrecht juist verrassend onderuit gingen. Voor FC Twente, dat tegen FC Emmen speelde, was er een vorige nederlaag, al speelden zij juist met een flink aantal spelers uit de B-kern.

ADO Den Haag - Athletic Bilbao 3-2

Na een zo moeizame voorbereiding was er woensdagavond juist een heel mooi resultaat voor ADO Den Haag. Hoewel de Spaanse middenmoter Athletic met een flink aantal spelers uit het eerste team van de Basken speelde én Nick Kuipers na ruim een uur de rode kaart kreeg, won de formatie van Alfrons Groenendijk knap. Op het moment van de rode kaart was het overigens al 3-1 voor ADO, waar Sheraldo Becker (31ste), Erik Falkenburg (48ste) en Nasser El Khayati (51ste) hadden gescoord. Via Sabin Merino werd het weliswaar nog wel 3-2, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de Primera Division-ploeg niet meer.

Heracles Almelo - Almere City 2-1

Heracles Almelo heeft de vijfde overwinning van de voorbereiding geboekt. Ondanks een vroeg eigen doelpunt van Heracles, was de stand na twaalf minuten alweer gelijk. Kristoffer Peterson was de doelpuntenmaker, die na ruim een half uur zijn Spaanse aanvalspartner Adrián Dalmau zag scoren. Hij draaide knap weg en schoot via de binnenkant van de paal binnen. De Spaanse aanvaller zag twee andere schoten van zijn voet verwerkt worden tot een corner, terwijl Silvester van der Water (oud-Almere City-speler) vlak na rust de paal raakte. Daardoor werd er niet meer gescoord en wint Heracles wederom in de voorbereiding.

FC Twente - FC Emmen 1-5

Eerder dit kalenderjaar won FC Twente een besloten oefenwedstrijd nog van FC Emmen met 0-4 en maakte Luciano Slagveer twee doelpunten, ditmaal waren de rollen helemaal omgedraaid. De aanvaller begon in de basis bij Emmen en gaf de assist op de 0-3, die op slag van rust viel van Alexander Bannink. Wouter Marinus (8ste minuut) en Cas Peters (20ste minuut) hadden al gescoord. Meteen na de thee werd het zelfs 0-4 via wederom Marinus. Daarbij moet wel worden aangetekend dat bij de Tukkers veel spelers uit het tweede speelden. Toen er meer A-spelers in kwamen, verdiende FC Twente nog een strafschop. Die werd na ruim een uur binnengeschoten door invaller Wout Brama. Het slotakkoord was aan FC Emmen: Jafar Arias maakte in de slotminuut nog de 1-5.

FC Utrecht - Kasimpasa 1-4

In een besloten oefenwedstrijd tegen Kasimpasa heeft FC Utrecht zichzelf een slechte dienst bewezen. In een gemengde ploeg, met zowel eerste spelers als ook beloften, kwam FC Utrecht liefst met 0-4 achter. Imad Khalili (1x) en Ibrahima Mbaye (3x) namen de doelpunten van de bezoekers voor hun rekening, waarna de Domstedelingen pas vlak voor tijd wat terug konden doen. Sylla Sow, hij viel in de rust in voor Odysseus Velanas, tikte in de negentigste minuut namelijk de eretreffer binnen.

Willem II - Sparta Rotterdam 0-2

Adrie Koster heeft met Willem II een slechte beurt gemaakt. Omdat een doelpunt van Fran Sol na twee minuten werd afgekeurd, bleef het lang gelijk in Oisterwijk. Dat was mede omdat Elmo Lieftink van afstand de paal raakte na een half uur en ook een doelpunt van Sparta vlak voor rust werd afgekeurd. Zij namen de vrije trap volgens de arbiter te snel. Vijf minuten na de rust raakte Abdou Harroui namens de Rotterdammers het aluminium. Toen er bij de Tilburgers al het nodige was gewisseld, kregen ze alsnog twee tegendoelpunten en de eerste nederlaag uit de voorbereiding. Na een blunder van Victor van den Bogert schoot Ilias Alhaft de 0-1 binnen vier minuten voor het einde, terwijl Bradley Martis van afstand twee minuten later er 0-2 van maakte.