Celtic verslaat in heenduel het Rosenborg BK van Rini Coolen

25 juli 2018, 22:35   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 22:41

Celtic heeft woensdagavond met enige moeite gewonnen van Rosenborg BK. De ploeg waar Rini Coolen interim-trainer is na het ontslag van Kåre Ingebrigtsen - na de bizarre ontsnapping tegen het IJslandse Valur Reykjavik - gaf de Schotse kampioen goed partij, maar gaf de vroege voorsprong rond de pauze uit handen. Recordaanwinst Odsonne Édouard (2x) en Olivier Ntcham maakten de vroege achterstand ongedaan: 3-1.

Coolen zag namelijk hoe zijn ploeg, waarin aanvaller Nicklas Bendtner natuurlijk een basisplaats had, op een vroege voorsprong kwam. Uit een heerlijke counter schoot Birger Meling na een kwartier de 0-1 binnen. Vlak voor de pauze maakte Édouard echter gelijk, waarna Ntcham meteen na de thee - vanuit de aftrap - op heerlijke wijze binnenschoot van buiten het zestienmetergebied (2-1). In de slotfase maakte Édouard zelfs nog zijn tweede. Komende week krijgt Coolen met Rosenborg wel een kans om deze stand in eigen huis nog ongedaan te maken. Door de laatste tegentreffer van Édouard is de missie echter wel een stuk moeilijker. 

In de andere drie wedstrijden in de voorrondes van de Champions League - naast het optreden van Ajax - werd opvallend genoeg helemaal niet gescoord. Landgenoot Virgil Misidjan kreeg de bal ook niet tussen de palen bij Ludogorets, waardoor zij niet scoorden tegen Videoton. Hetzelfde gold voor de andere vijf ploegen die in actie kwamen woensdagavond naast Ajax, Sturm Graz, Celtic en Rosenborg BK.

Overige uitslagen:

Kukësi - FK Karabakh 0-0

Ludogorets - Videoton 0-0 

Bate Borisov - HJK Helsinki 0-0

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen