Eduardo wil steentje bijdragen door ervaring over te brengen

26 juli 2018, 09:29

Voor Vitesse begint donderdag het seizoen met een wedstrijd tegen Viitorul in de tweede voorronde van de Europa League. De doelman die bij de Eredivisionist onder de lat zal staan, is niet Remko Pasveer, maar Eduardo zijn. De 35-jarige Portugees heeft een schat aan ervaring en hoopt dat te kunnen overbrengen op de jonge spelers die in Arnhem rondlopen.

Eduardo heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. De Portugese doelman stond onder contract bij clubs als Benfica, Dinamo Zagreb en Chelsea en speelde zowel vele Champions League- als Europa League-wedstrijden. Ook keepte Eduardo op WK's en werd hij als reservedoelman Europees kampioen.

"Ik heb inderdaad tegen sterke tegenstanders en grote clubs door heel Europa gespeeld", vertelt hij aan De Gelderlander. "Met die ervaring probeer ik de jongere spelers nu zo veel mogelijk te helpen. Ik praat met ze tijdens de training. Dan hebben we het bijvoorbeeld over positionering, de afspraken in het veld."

Donderdag speelt Vitesse de eerste van de mogelijke drie kwalificatierondes. "Het belangrijkste is niet veel tegengoals te krijgen. En we moeten onthouden dat het in Europa over twee wedstrijden gaat. We moeten daarom niet alles op het spel zetten in zo'n eerste wedstrijd. Daarin win je niet alles, maar verlies je ook niet alles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen