Sparta Rotterdam haalt Duplan terug naar Het Kasteel

26 juli 2018, 10:34

Édouard Duplan mag zich weer speler van Sparta Rotterdam noemen. De Rotterdammers hebben donderdagochtend de terugkeer van de 35-jarige Fransman wereldkundig gemaakt. Duplan trainde al enkele weken mee bij de Kasteelclub en gaat voor één jaar aan de slag in de Eerste Divisie.

Duplan hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen aan de Rotterdamse jacht naar promotie naar de Eredivisie. "De degradatie met Sparta in 2010 ben ik nooit vergeten en in de jaren daarna heb ik altijd contact gehouden met Spartanen. Natuurlijk ben ik realistisch en weet ik dat ik vast niet alle wedstrijden 90 minuten zal spelen, maar met mijn ervaring wil ik de jonge jongens en deze club helpen om te presteren", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Tussen 2007 en 2010 kwam Duplan uit voor Sparta. Na vijf jaar bij FC Utrecht te hebben gespeeld, stond de Fransman de laatste drie seizoenen onder contract bij ADO Den Haag. Duplan gaat bij Sparta aan de slag als speler, maar hij gaat ook werken in de jeugdopleiding. "Dit traject willen we ook met Édouard ingaan omdat wij vinden dat hij een meerwaarde kan zijn bij het overbrengen van zijn voetbalkennis en vaardigheden op jonge spelers", aldus technisch manager Henk van Stee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen