De Mos acht Belgische competitie veel sterker dan Eredivisie

26 juli 2018, 14:07

Aad de Mos is van mening dat de Belgische Pro League een stuk sterker is dan de Eredivisie. In België wordt er volwassener gespeeld dan in Nederland, meent de oud-trainer. Het Nederlandse voetbal zou saai zijn en de teams kunnen volgens De Mos niet verdedigen.

"In Nederland spelen we schoolvoetbal, in België spelen ze volgens de internationale regels", zijn de stevige woorden van De Mos in gesprek met De Limburger. De analist zegt dat er in de Belgische competitie overleefd wordt. "Niemand is er heilig. Drie keer verliezen en de trainer is weg. Met goed voetbal verliezen? Daar heeft niemand een boodschap aan, maar winnen via de onderkant lat en de rug van de keeper; dan is alles prima. Het is gewoon een compleet andere voetbalcultuur."

De Mos denkt dat Arnaut Groeneveld, die deze zomer van NEC naar Club Brugge verhuisde, een goede kans maakt om te slagen in België. "Maar Perr Schuurs zou echt niets te zoeken hebben bij Anderlecht", beweert hij. De Mos zag hem aan het werk toen Ajax tegen Anderlecht speelde. "Die heeft nog zoveel tactische tekortkomingen. Daar kom je echt niet mee weg in België. Die dekt zelfs nog aan de verkeerde kant. Dimata was hem steeds de baas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen