Defensief zwak Vitesse knokt zich terug naar gelijkspel

26 juli 2018, 18:55

Vitesse heeft na het heenduel met Viitorul zicht op een ticket voor de Europa League. Ondanks een 2-0 achterstand in Roemenië wist het zich knap terug te vechten naar een gelijkspel (2-2). Het goudhaantje was Bryan Linssen, hij tekende voor de belangrijke gelijkmaker.

Toen er een halfuur speeltijd op de klok stond, leek Vitesse prima papieren te hebben. Het begon sterker dan de thuisploeg en kreeg al snel een paar goede kansen. De grootste kwam op naam van Tim Matavz, die uit een pefecte indraaiende bal van Thomas Bruns minstens op doel had moeten koppen. Toch zag hij zijn inzet net voorlangs gaan.

Toch knokte Vitesse zich al snel weer terug toen Matavz – met meer geluk dan wijsheid – plotseling een afzwaaier van Alexander Büttner binnenkopte. Met nog ruim een halfuur op de klok was er nog genoeg tijd, maar de 2-2 hing niet bepaald in de lucht. Viitorul bleef de aanval zoeken en was ook gevaarlijker dan Vitesse. De Arnhemse achterhoede, met nieuwelingen Rasmus Thelander en Jake Clarke-Salter centraal achterin, bleef wankelen.

Totdat Linssen twintig minuten voor tijd ineens toesloeg. De aanvoerder kwam alert voor z'n man en knikte een afgemeten voorzet van Vyacheslav Karavaev in de verre hoek. Even later viel er ook nog een rode kaart aan de kant van de Roemenen, na een schandalige overtreding met de noppen vooruit op invaller Hillary Gong.

In een drijfnatte en stormachtige slotfase kon Vitesse Viitorul bijna over de knie leggen, maar dat gebeurde niet. De uitgangspositie voor de return in Arnhem is met 2-2 nu echter uitstekend.

Opstelling en beoordelingen Vitesse*

Eduardo 5, Vyacheslav Karavaev 7, Rasmus Thelander 5, Jake Clarke-Salter 5, Alexander Büttner 7, Navarone Foor 5 (84. Matus Bero -), Thulani Serero 6, Thomas Bruns 6 (68. Hillary Gong 7), Roy Beerens 5, Tim Matavz 6, Bryan Linssen 7

Man of the match: Linssen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen