Ajax gaat op eigen Toekomst ten onder tegen Konyaspor

26 juli 2018, 20:35

Daags na de overwinning op Sturm Graz is de tweede garnituur van Ajax op de eigen Toekomst met 0-1 ten onder gegaan tegen Konyaspor. De nummer vijftien van het afgelopen seizoen in Turkije hield de B-ploeg van Ajax onder de duim.

Achter gesloten deuren viel het enige doelpunt zeven minuten voor rust. Uit de omschakeling was Ömer Ali Sahiner doeltreffend voor de Turken, die in de wedstrijd ook nog twee keer het houtwerk raakten. Ajax kwam niet tot scoren en leed dus een nederlaag.

Bij Ajax begon Daley Blind in de basis. De aanwinst speelde met de aanvoerdersband om zijn arm en deed 67 minuten mee. Ook Kaj Sierhuis, die tegen Sturm Graz inviel, stond in de basis.

Opstelling Ajax: Van Leer; Kristensen, Schuurs, Blind (67. Bakker), Wöber (Orejuela); Ekkelenkamp (Jensen), Gravenberch, Labyad (67. Johnsen); Siem de Jong (67. Dani de Wit), Sierhuis (67. Danilo), Lang.