Gisteren gemist: Duplan naar Sparta, slecht resultaat AZ

27 juli 2018, 00:30   Bijgewerkt: 26 juli 2018, 23:40

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 26 juli.

Tite krijgt herkansing en blijft nog vier jaar bondscoach

Tite krijgt over vier jaar opnieuw de kans om met Brazilië de wereldtitel te veroveren. Het contract van de bondscoach is met vier en een half jaar verlengd. Wordt de 57-jarige Braziliaan niet tussentijds ontslagen, dan staat hij aan het roer als de Seleçao deelnemen aan het WK 2022 in Qatar.

Sparta Rotterdam haalt Duplan terug naar Het Kasteel

Édouard Duplan mag zich weer speler van Sparta Rotterdam noemen. De Rotterdammers hebben donderdagochtend de terugkeer van de 35-jarige Fransman wereldkundig gemaakt. Duplan trainde al enkele weken mee bij de Kasteelclub en gaat voor één jaar aan de slag in de Eerste Divisie.

Van der Vaart hoopt toch bij Esbjerg te gaan tekenen

Het lijkt erop dat Rafael van der Vaart weer in Denemarken aan de slag gaat. De middenvelder trainde onlangs mee bij PEC Zwolle, maar liet toen weten dat hij het liefst in Denemarken blijft spelen. Dat lijkt te gaan gebeuren, aangezien hij in onderhandeling is met Esbjerg.

Defensief zwak Vitesse knokt zich terug naar gelijkspel

Vitesse heeft na het heenduel met Viitorul zicht op een ticket voor de Europa League. Ondanks een 2-0 achterstand in Roemenië wist het zich knap terug te vechten naar een gelijkspel (2-2). Het goudhaantje was Bryan Linssen, hij tekende voor de belangrijke gelijkmaker.

Vroege Europese exit dreigt voor AZ na afgang in Kazachstan

AZ dreigt al voor de start van het Eredivisie-seizoen afscheid te moeten nemen van de Europa League. De Alkmaarders speelden in Kazakhstan een ondermaatse wedstrijd en moesten een vrij kansloze 2-0 nederlaag slikken. De Oekraïens-Nigeriaanse spits Aderinsola Eseola groeide uit tot de beul van AZ. De watervlugge spits was nauwelijks af te stoppen voor de Alkmaarse verdedigers en verzorgde beide doelpunten. Het matig voetballende, maar stug verdedigende Kairat Almaty kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Atalanta moet nu al vrezen voor Europese uitschakeling

Vorig seizoen maakte Atalanta Bergamo een zeer behoorlijke indruk in de Europa League, maar het is nu nog maar de vraag of de Italiaanse ploeg überhaupt het hoofdtoernooi gaat halen. Het team uit Bergamo bleef donderdag namelijk steken op een 2-2 gelijkspel tegen FK Sarajevo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen