Vlaar ambitieus met AZ: "Als topclub moeten leren denken"

27 juli 2018, 07:50   Bijgewerkt: 27 juli 2018, 10:06

AZ-verdediger Ron Vlaar denkt dat zijn club op lange termijn een concurrent van Ajax, Feyenoord en PSV kan worden. Volgens de routinier ligt het fundament van een topclub al in Alkmaar en moeten er nu stappen gemaakt worden. "We zijn vorig seizoen geheel terecht boven Feyenoord geëindigd."

De 33-jarige centrale verdediger verklaart in Voetbal International voor een interessant seizoen te staan met de Alkmaarders. Hij wil met zijn club PSV achterna. "Ooit is PSV dit traject ingegaan, toen Ajax en Feyenoord de lakens uitdeelden. In Eindhoven is de transformatie naar een topclub ook niet van de ene op de andere dag gegaan. Op basis van de organisatie en de visie bij AZ, op alle fronten, geloof ik echt dat we nog flinke stappen kunnen maken. Waarom niet? Het fundament ligt er. Voetbalinhoudelijk is het niveau hoog. Nu zullen we ook als topclub moeten leren denken."

Vorig jaar eindigde AZ met frivool en aantrekkelijk voetbal op plek drie in de Eredivisie, achter PSV en Ajax. "We zijn vorig jaar geheel terecht boven Feyenoord geëindigd", vindt Vlaar. "Die progressie moeten we steeds verder gaan uitbouwen. Structurele aansluting bij de top zal een langdurig proces zijn. Bij AZ doen we dat op onze eigen manier." 

AZ trapte gisteren (donderdag) het officiële seizoen af in de tweede voorronde van de Europa League. Daar bleek niet bepaald dat de Alkmaarders een topclub in spé zijn, want er werd kansloos verloren van FC Kairat uit Kazachstan. Volgende week wacht in eigen huis de return en kan AZ nog proberen de schade weg te poetsen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen