Huntelaar baalt van gemiste kansen, ondanks voorzetten Tadic

27 juli 2018, 15:38   Bijgewerkt: 27 juli 2018, 15:53

Klaas-Jan Huntelaar had zijn vizier tegen Sturm Graz zeker niet op scherp staan. De ervaren aanvaller kreeg kans op kans tegen de Oostenrijkers, maar keer op keer rondde hij niet af. "Ik denk dat we misschien nog wel een derde treffer hadden kunnen maken", was hij eerlijk. Wel was hij heel blij met de voorzetten van zijn nieuwe ploeggenoot Dusan Tadic.

Tegenover Ajax Life ging de spits in op het duel in de voorronde van de Champions League. Dat hij zoveel kansen én goede voorzetten kreeg, was voor Klaas-Jan Huntelaar wel heel positief. "Tadic gaf zeker een paar goede ballen. Dat was lekker. Een keertje vanaf rechts, maar ook vanaf links. Die kopbal had ik naar beneden moeten knikken", wist de routinier (34) van de Amsterdammers.

Sowieso kwam Huntelaar veel in het spel voor van Ajax. "Er spelen veel mensen vlak onder me, dan krijg ik een bal aangespeeld en kan ik die neerleggen voor een teamgenoot: Donny van de Beek, Noussair Mazraoui of Hakim Ziyech", legde hij uit. "Dat hadden we goed voor elkaar, maar de verdedigers van Sturm Graz zakten ook ver in. Daardoor was er weinig ruimte, alles moet precies passen."

Ondanks dat Huntelaar zijn kansen niet benutte, won Ajax wel en heeft het met 2-0 een uitstekend resultaat behaald met het oog op de volgende ronde. "Uiteindelijk hebben we een goede overwinning behaald. Je wilt niet dat Sturm Graz scoort en ik denk dat we een overwicht hadden. Alles bij elkaar kregen zij weinig kansen en hebben wij een goede uitslag neergezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen