FC Twente presenteert op korte termijn twee nieuwe spelers

27 juli 2018, 19:42   Bijgewerkt: 29 juli 2018, 15:17

FC Twente presenteert spoedig twee nieuwe spelers. Ted van Leeuwen heeft bevestigd dat Aitor Cantalapiedra (22) en Ricardinho (33) onderweg zijn naar Enschede. Het duo wordt maandag gekeurd. Aitor komt van Sevilla, Ricardinho neemt Twente over van Oxford United.

Aitor is een linkervleugelaanvaller uit Spanje, die tevens op rechts kan spelen. Hij diende het afgelopen seizoen het tweede elftal van Sevilla. De komende twee jaar zal hij onder contract staan bij Twente. "Toen Aitor op de markt kwam, heb ik meteen doorgepakt", zegt Van Leeuwen tegen de Tubantia. "Hij is een technische, sierlijke speler, maar wacht nog op zijn echte doorbraak. Ik geloof in die jongen, het is er één uit de categorie die we kunnen oppoetsen tot iets moois."

De Braziliaan Ricardinho, die ook een Zweeds paspoort heeft, moet voor ervaring zorgen in de defensie van Twente. De linksback komt over van het Engelse Oxford United, dat speelt in de League One. De verdediger gaat voor één seizoen tekenen. Van Leeuwen had in zijn eerste periode bij Twente al toe willen slaan met Ricardinho. "Maar toen kon hij in Azerbeidjan heel veel geld ophalen. Vorig seizoen wilde ik hem naar Esbjerg halen, maar bood Oxford meer. En nu hebben we hem. Een ervaren, nog zeer fitte verdediger, die afgelopen seizoenen bijna alles heeft gespeeld. Ik ben blij met een 33-jarige in een jong elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen