Van den Berg na eerste minuten voor NEC: "Het was bloedheet"

27 juli 2018, 23:54

Joey van den Berg (op archiefbeeld) heeft zijn eerste minuten in het shirt van NEC achter de rug. In het gewonnen oefenduel met RKC Waalwijk (2-1) speelde de 32-jarige middenvelder, die twee dagen geleden verrassend in Nijmegen tekende, vrijdag de eerste helft mee. Het was even wennen voor hem. "Ik heb de laatste week nauwelijks iets gedaan", zegt Van den Berg.

De afgelopen dagen stonden in het teken van verhuizen. "Alleen donderdag heb ik een klein beetje getraind. Maar ik ben blij dat ik 45 minuten heb gespeeld", vertelt Van den Berg aan De Gelderlander. Het complex van de amateurs van WVW uit Weurt vormde het decor van het debuut van Van den Berg. "Het veld was niet best en het was bloedheet. Niet normaal. Tjesus. Er zit nauwelijks zuurstof in de lucht. Daar moet je even doorheen. Uiteindelijk is het wel lekker."

Het spel van NEC was niet goed, maar daar maakt Van den Berg zich niet druk om. "In een wedstrijd leer je elkaar goed kennen. Ik was zoekende. Op welke plek moet ik lopen, hoe moet ik coachen. Het begin was slordig, maar het werd beter. Ik heb goede dingen gezien. Een voorbereiding gaat vaak niet gepaard met goed voetbal. Het belangrijkste is dat we minuten in de benen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen