NAC Breda verliest fors van Excelsior, ook De Graafschap onderuit

28 juli 2018, 16:52

Mitchell van der Gaag heeft zaterdagmiddag flink wat huiswerk gekregen bij NAC Breda. Tegen zijn oude werkgever Excelsior kreeg hij een forse nederlaag gepresenteerd. Ook De Graafschap maakte een slechte beurt door te verliezen van IJsselmeervogels, ondanks dat ze vlak voor tijd nog op voorsprong stonden. Heracles Almelo maakte tegen Kasimpasa wel een prima indruk met het gelijkspel dat ze boekten.

NAC Breda - Excelsior 1-4

Mitchell van der Gaag heeft bij de eerste ontmoeting met zijn oude werkgever (wederom) geen goed NAC Breda gezien. Tegen Excelsior, waar de jeugdige Carlito Fermina in de spitspositie stond, keek de ploeg na veertig minuten tegen een 0-2 achterstand aan, via een intikker van Jurgen Mattheij bij een corner en heerlijke knal van Lorenzo Burnet. Ook de aansluitingstreffer van Arno Verschueren na ruim een uur was prachtig, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Denis Mahmudov besliste het duel door de bal een kwartier voor het einde achter Karol Niemczycki te schieten, gevolgd door een goal van Redouan El Hankouri in blessuretijd. Niemczycki keepte overigens het hele duel, Mark Birighitti zat niet bij de selectie.

Heracles Almelo - Kasimpasa 1-1

In een waterballet heeft Heracles Almelo een verdienstelijk gelijkspel geboekt tegen Kasimpasa. De Turken wonnen eerder deze week nog van FC Utrecht (1-4), maar kwamen tegen Heracles - met nieuweling Michael Czyborra wederom binnen de lijnen - na een half uur op achterstand. Kristoffer Peterson schoot heerlijk binnen, maar tien minuten later was het alweer gelijk. Mbaye Diagne schoot de gelijkmaker op de borden en dat was ondanks een goede poging van Tarik Kada vlak voor tijd, ook de uitslag. Er werd overigens na ruim tachtig minuten al afgefloten vanwege de hevige regenval.

{image[327710][right-half][]}IJsselmeervogels - De Graafschap 3-2

De Graafschap heeft zaterdagmiddag een slechte beurt gemaakt tegen IJsselmeervogels. Na een afwachtend eerste half uur, kwamen De Superboeren via Youssef El Jebli nog wel op voorsprong. Hij werkte de bal na een corner binnen, maar zag dat meteen na de pauze Robbert Olijfveld dat doelpunt ongedaan maakte. Hoewel de thuisploeg de betere kansen had via onder andere Dylan Chiazor en Mike van de Laar, waren het de bezoekers die scoorden via Anthony van den Hurk - twintig minuten voor het einde. Toch was de gelijkmaker tegen het einde van het duel van Olijfveld meer dan terecht. Via Soufian Moro werd de stunt drie minuten voor tijd compleet. Henk de Jong zal zodoende niet blij zijn met het optreden van zijn ploeg.