Riekerink zeer ontevreden: "De eerste helft was wel een blamage"

28 juli 2018, 20:19

Heerenveen kreeg zaterdag op zeer pijnlijke wijze klop van het Duitse 1899 Hoffenheim. De Friezen moesten acht tegentreffers incasseren en dat zorgde voor veel ontevredenheid bij Jan Olde Riekerink. "De eerste helft was wel een blamage", vond hij. Binnen twintig minuten was het namelijk al 4-0 voor de middenmoter uit de Bundesliga.

Volgens de coach had zwakke begin vooral te maken met de coaching in de achterhoede. "Als je al snel met 1-0 achter komt, help je elkaar dan of zak je verder in de put? Wie helpt een ander dan? Ik denk dat ik niemand gehoord heb in het veld. We werden naar de slachtbank gedragen eigenlijk", oordeelde Riekerink hard op het clubkanaal van de Friezen.

Dat Hoffenheim ook heel goed speelde, wilde Riekerink niet opvoeren als excuus. "Dat zijn twee verschillende dingen: hoe zij spelen en hoe wij spelen. Ook tegen een sterke tegenstander moet je weerstand kunnen bieden, maar wij boden geen weerstand", baalde de trainer, die deze zomer het stokje overnam van Jurgen Streppel.

Eerder deze voorbereiding werd er gewonnen van Kayserispor (2-1), Stiens (0-12), Drachtster Boys (0-2) en een regioteam (1-10). Tegen Borussia Mönchengladbach O23 (3-3) en FC Twente (1-1) werd er gelijkgespeeld, waardoor deze forse nederlaag wel pas de eerste is onder leiding van de nieuwe coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen