De Jong: "Had zelfs 5-2 kunnen worden voor IJsselmeervogels"

28 juli 2018, 20:26

De Graafschap werd zaterdag verrast met een nederlaag tegen IJsselmeervogels. Vlak voor het einde stonden de matig spelende Superboeren nog met 2-1 voor, maar uiteindelijk ging de formatie van Henk de Jong met 2-3 onderuit. "Het had zelfs 5-2 kunnen worden, de overwinning voor IJsselmeervogels is volledig verdiend", oordeelde de oefenmeester.

Een paar keer kroop De Graafschap door het oog van de naald gedurende het duel en dat matige spel leek lang onbestraft te blijven. Toch greep De Jong amper in qua coaching en dat was bewust: "In een stadion met 50.000 mensen horen de spelers je ook niet. Sandor (van der Heide) en ik hebben weinig gesproken, we wilden dat de jongens het zelf zouden oppakken", legde hij uit op de clubsite.

"Wat dat betreft is deze wedstrijd wel een goede les voor ons; in de Eredivisie kan dit ook gebeuren. We moeten, tegen welke ploeg we ook spelen, áltijd geconcentreerd zijn", vond De Jong, die wel de credits gaf aan de opponent. "IJsselmeervogels is één van de beste amateurploegen, maar wij hadden zelf scherper en geconcentreerder moeten spelen."

Eerder deze zomer won De Graafschap van sc Cambuur (0-3), Silvolde (1-8) en DZC'68 (1-6). Tegen FC Groningen (1-3) en PAOK Saloniki (1-2) waren er nederlagen voor de promovendus, die het Eredivisie-seizoen opent tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen