PSV overtuigt tegen Valencia en is klaar voor Johan Cruijff Schaal

28 juli 2018, 20:56

PSV heeft ook tegen Valencia een uitstekende indruk gemaakt: de Spaanse nummer vier van afgelopen seizoen werd in Eindhoven met 2-1 verslagen. De formatie van Mark van Bommel maakte net als tegen Olympiakos Piraeus en Galatasaray een frisse indruk en wonnen dankzij doelpunten van Luuk de Jong en Gaston Pereiro. De Eindhovenaren zijn duidelijk klaar voor het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.

Bij de afsluiting van de jaarlijkse Fan-dag begon Van Bommel met Daniel Schwaab en Nick Viergever in het centrum van de verdediging. Nicolas Isimat-Mirin lijkt vooralsnog het kind van de rekening te worden, terwijl Hirving Lozano naast hem én Bart Ramselaar op de bank zat. Daardoor begonnen jongelingen Pablo Rosario en Donyell Malen in de basiself en zij maakten een prima indruk. Via Gastón Pereiro - hij gaat in het team van Van Bommel een belangrijke rol spelen op het middenveld - kreeg PSV het eerste kansje.

Perreiro ging achter de bal staan en schoot de toegekende strafschop vol vertrouwen binnen (2-1). In de tweede helft werd er bij Valencia naar hartenlust gewisseld, terwijl Van Bommel zijn laatste testcase gebruikte als serieuze wedstrijd. Lozano kwam nog wel binnen de lijnen voor Malen om ritme op te doen, verder wisselde de oefenmeester tot twee minuten voor tijd niet. Toen betraden Derrick Luckassen en Jordan Teze het veld: voor Maximiliano Romero zat zijn debuut er niet in. Op het moment dat hij klaar langs de lijn klaar stond om in te vallen, werd er afgefloten.

Opponent Feyenoord speelt zondag de laatste oefenpot in voorbereiding op het treffen met PSV, dat komende zaterdag op de rol staat in Philips Stadion. Als PSV dan hetzelfde niveau op de mat kan brengen als de laatste weken, staan ze er uitstekend op ondanks het late vertrek van trainer Phillip Cocu.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries (88. Teze), Schwaab, Viergever (88. Luckassen), Angeliño; Hendrix, Rosario, Pereiro; Malen (69. Lozano), De Jong, Bergwijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen