Van Bommel tevreden na de overwinning van PSV en looft Pereiro

28 juli 2018, 22:23

PSV-trainer Mark van Bommel was zeer tevreden na de 2-1 overwinning van zijn ploeg op Valencia. Hoewel hij nog genoeg ruimte voor verbetering ziet, zag hij vooral ook veel goede elementen zaterdagavond. Zo had hij voor het spel van Gastón Pereiro mooie woorden over. "Gastón is een stilist en zelfs als je niet voor PSV bent, vind je hem een mooie speler."

Dat vertelde hij tegenover FOX Sports na de oefenzege. Van Bommel heeft voor Pereiro een belangrijke rol weggelegd op het middenveld. "Hij kan heel erg goed voetballen. Hij had vorig jaar soms wat dromerige momentjes, maar daar gaan we aan werken", verzekerde de opvolger van Phillip Cocu. Onder hem genoot Pereiro uiteindelijk nooit écht het vertrouwen. Dat lijkt onder Van Bommel wel het geval te zijn.

Dat heeft mede te maken met de speelwijze. De nieuwe trainer van PSV wil meer vooruit voetballen en zag dat tegen Valencia af en toe zeker terug. "We hadden in de beginfase even nodig om de schroom van ons af te gooien. Het was slordig, onwennig." Na die moeizame periode ging PSV verder vooruit voetballen en scoorde het voor rust tweemaal. Na de thee viel er geen doelpunt meer, maar speelden ze wel goed, oordeelde Van Bommel. "Na rust vond ik ons in fases echt goed spelen, daar mogen we tevreden over zijn."

Al met al dus een mooie voorbereiding voor de formatie van Van Bommel, die dan ook klaar lijkt voor de ontmoeting met Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 4 augustus. "Als je met 2-1 wint Valencia, gewoon een hele goede ploeg in Spanje, mag je over het resultaat zeker tevreden zijn", aldus de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen