ICC: Cillessen stopt penalty, Robben trefzeker voor Bayern

29 juli 2018, 10:01   Bijgewerkt: 29 juli 2018, 11:01

Met een uitblinkende Jasper Cillessen (op archiefbeeld) in de penaltyserie tegen Tottenham Hotspur won FC Barcelona zaterdagnacht (Nederlandse tijd) het duel om de International Champions Cup. Ook haalde Liverpool op datzelfde toernooi hard uit tegen Manchester United en verspeelde Bayern München, met een scorende Arjen Robben, een voorsprong tegen Manchester City.

FC Barcelona - Tottenham Hotspur 2-2 (Barcelona wint na strafschoppen)

Een strafschoppenserie was nodig een winnaar aan te wijzen bij FC Barcelona - Tottenham Hotspur. In de penaltyreeks eiste Cillessen, die ook nog eens aanvoerder was, een hoofdrol voor zich op. De Oranje-international, die de hele wedstrijd speelde, stopte de poging van Anthony Georgiou. Barça maakte zelf geen fout en streek de overwinning voor zich op. In reguliere speeltijd zat Barça door doelpunten van Munir El Haddadi en aankoop Arthur al snel op rozen. Maar in het laatste kwartier van de wedstrijd stond Tottenham binnen twee minuten op gelijke hoogte via Heung-Min Son en Georges N'Koudou.

Liverpool - Manchester United 4-1

Manchester United ging pijnlijk onderuit tegen rivaal Liverpool: 4-1. José Mourinho kon als excuus aandragen dat hij zijn selectie nog niet compleet heeft. Bij Liverpool deden onder meer Virgil van Dijk, Mohamed Salah en Sadio Mané mee. Georginio Wijnaldum kreeg rust. Tot aan de pauze was de wedstrijd met 1-1 in evenwicht. Sadio Mané opende vanaf de penaltystip de score, Andreas Pereira maakte de gelijkmaker. In de tweede helft moest United toezien hoe Liverpool afstand nam via Daniel Sturridge, Sheyi Ojo (penalty) en Xherdan Shaqiri, die zijn officieuze debuut opluisterde met het maken van een prachtige omhaal.

Bayern München - Manchester City 2-3

Bayern München en Manchester City maakten er een doelpuntrijk duel van. Der Rekordmeister zal zich nog wel even achter de oren krabben, want de Duitsers verspeelden een 2-0 voorsprong. Na de openingstreffer van Meritan Shabani maakte Robben op fraaie wijze de 2-0. Franck Ribéry zette de Nederlander met een lange pass door de lucht vrij voor doelman Claudio Bravo. Maar het was onvoldoende. Nog in de eerste helft maakte Bernard Silva de aansluitingstreffer. De bleek de opmaat voor een comeback want na rust zorgden Lukas Nmecha en Silva met zijn tweede doelpunt voor een Engelse overwinning.