Okita spreekt van misverstand na verbanning MVV

29 juli 2018, 09:55

MVV-topscorer Jonathan Okita is stomverbaasd nadat hij deze week werd verbannen. De spits ontbrak bij de eerste trainingen van het seizoen en meldde zich ruim een half uur te laat voor het schieten van de elftalfoto. Daarom traint de Duitser apart. Hij zou te veel bezig zijn met een transfer, maar volgens Okita gaat het om een groot misverstand.

L1 meldt dat Okita, die vorig seizoen negentien keer trefzeker was, naar eigen zeggen de eerste trainingen miste vanwege ziekte. Daarvoor zou hij ook een doktersverklaring hebben afgegeven. Dat Okita te laat was voor de elftalfoto, komt volgens hem door de taalbarrière. De communicatie met trainer Ron Elsen gaat in gebrekkig Engels en Okita verstond dat hij zich 13.50 (fifty) moest melden. Maar de elftalfoto werd om 13.15 (fifteen) gemaakt.

Okita's zaakwaarnemer laat aan de regionale omroep weten dat de aanvaller zijn contract tot de zomer van 2019 respecteert. "Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten", aldus de belangenbehartiger. "Ja, er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."

Het verhaal krijgt maandag een vervolg, als MVV met Okita in gesprek gaat. "We hebben hem een boete gegeven voor het missen van de trainingen zonder afmelding en verder hopen we er met een goed gesprek uit te komen", aldus directeur Paul Penders.

Lees meer: Okita maakt heibel in Maastricht: "Absurd en ongezond"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen