Portugal wint het EK 019, ondanks goal van oud-PSV'er Scamacca

29 juli 2018, 21:02

Portugal Onder 19 jaar heeft een voorbeeld genomen aan de hoofdmacht in 2016: in een zinderende finale rekenden de talenten na verlenging af met de leeftijdsgenoten van Italië, waarbij invaller Moise Kean (2x) en oud-PSV'er Gianluca Scamacca trefzeker waren. Maar Portugal kwam tot vier doelpunten, onder aanvoering van uitblinkers João Filipe en invaller Pedro Correia (3-4).

Vlak voor de pauze had Filipe de score geopend: nadat een hoge bal werd teruggelegd door spits Francisco Trincão, nam hij de bal aan en schoot binnen. De Italiaanse doelman Alessandro Plizzari zag er zeer ongelukkig uit: de poging van Felipe was zeker houdbaar. Ook bij het tweede doelpunt ging de goalie niet helemaal vrijuit: Filipe nam de bal slim aan en kon zo recht op Plizzari af. Diens slappe poging leek eveneens houdbaar, maar kwam vervolgens voor de voeten van EK-topscorer Trincão: 0-2.

Met nog ruim een kwartier te spelen leek hij Portugal naar de EK-titel te schieten, maar daarbij hadden ze buiten invaller Kean gerekend. Het supertalent van Juventus viel in de rust in en keerde het duel razendsnel om. Eerst schoot hij binnen na een combinatie met Christian Capone, de aanval die hij zelf opzette. Een minuut later rondde hij een voorzet van Davide Frattesi knap af: 2-2. De gelijkmaker vierde hij zoals Mario Balotelli eerder al eens deed.

Toch werd uiteindelijk niet Kean matchwinner, maar invaller Pedro. Hij gaf in de verlenging namelijk een assist op Filipe, die na een mislukte dribbel uiteindelijk zelf knap binnenschoot. Omdat oud-PSV'er Scamacca nog gelijk maakte na 110 minuten, moesten Portugal en Pedro wederom aan de bak. Vanuit de aftrap kwam de bal voor de voeten van de invaller, die uit de draai Portugal de EK-titel bezorgde.

Daarmee volgen ze het voorbeeld van het grote Portugal, dat zich in EURO 2016 tot EK-winnaar kroonde en dus nog altijd regerend titelhouder is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen