'Frank de Boer is een serieuze optie voor vacature in Basel'

29 juli 2018, 21:17

Frank de Boer staat op het lijstje van FC Basel om de nieuwe hoofdcoach te worden. Bij de club waar Alexander Frei momenteel aan het roer staat na het ontslag van Raphael Wicky, is de oud-trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace een serieuze kandidaat bij de nummer twee van Zwitserland.

Dat schrijft het Zwitserse TagesWoche op basis van 'welingelichte bronnen'. "Er moet een trainer komen die meer ervaring heeft dan Wicky. Iemand die de rust kan terugbrengen en zorgt voor goede resultaten", laat sportief directeur Marco Streller weten tegenover hetzelfde medium. De 41-jarige Wicky werd ontslagen nadat Basel het heenduel in de voorronde van de Champions League verloor van PAOK Saloniki (2-1).

Onder Wicky werd Basel het afgelopen seizoen voor het eerst sinds negen jaar geen kampioen, waardoor hij al weinig krediet had. De Boer past wel in het door Streller geschetste profiel en hij is op korte termijn beschikbaar. Tijdens de return tegen PAOK Saloniki deze week zal interim-coach Frei in elk geval nog voor de groep staan, zo liet de club al weten.

Afgelopen weekend werd er in de tweede speelronde van de Super League gelijkgespeeld tegen Xamax Neuchâtel (1-1), terwijl de eerste competitie-ronde werd verloren van St. Gallen. Landgenoot Ricky van Wolfswinkel begon dit weekend in de basis en was de eerste speelronde invaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen