Aanwinst Moreira gedijt goed bij Groningen: "Mag tevreden zijn"

29 juli 2018 – Danny Buijs nam aanvaller Ahmad Mendes Moreira deze zomer van Kozakken Boys mee naar FC Groningen. De aanvaller heeft weliswaar nog geen basisplaats veroverd bij de Eredivisionist, toch heeft hij het goed naar zijn zin. "Het was even wennen, maar over het algemeen mag ik tevreden zijn", vond de 23-jarige voetballer.

Aanwinst Moreira gedijt goed bij Groningen: "Mag tevreden zijn"

"Ook de conditionele prikkels gaan goed", glimlachte Moreira tegenover RTV Noord na de oefenduel met Werder Bremen (0-0). "Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik nu tegen zo'n Duitse club zou spelen, had ik je waarschijnlijk uitgelachen." Toch zorgde Moreira met zijn invalbeurt voor nieuwe energie bij de thuisploeg.

"Dat hoorde ik net ook al van anderen. Daar moet ik het ook wel van hebben. Ik ben niet de meest technisch begaafde speler, maar moet het hebben van mijn kopduels en kracht." Tegen Werder Bremen lukte dat dus als invaller, al kwamen de Groningers evenals de Duitsers niet tot scoren (0-0). Een resultaat dat wel voor vertrouwen zorgde: "In de eerste helft was het voetbal ook goed en kwamen we zelfs tot goede kansen."

Eredivisie

gerelateerd