Gisteren gemist: Feyenoord wint, De Boer genoemd bij Basel

30 juli 2018, 00:30   Bijgewerkt: 29 juli 2018, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 29 juli.

Feyenoord sluit oefencampagne af met overwinning op Levante

Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondag afgesloten met een degelijke overwinning. Voor het Spaanse Levante waren de Rotterdammers met 2-1 te sterk: Jens Toornstra en uitblinker Steven Berghuis maakten de doelpunten. FC Groningen hield Werder Bremen, waar Davy Klaassen invaller was, op een knap doelpuntloos gelijkspel.

'Frank de Boer is een serieuze optie voor vacature in Basel'

Frank de Boer staat op het lijstje van FC Basel om de nieuwe hoofdcoach te worden. Bij de club waar Alexander Frei momenteel aan het roer staat na het ontslag van Raphael Wicky, is de oud-trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace een serieuze kandidaat bij de nummer twee van Zwitserland.

FC Barcelona laat Digne gaan en dat lijkt goed nieuws voor Brands

Lucas Digne gaat FC Barcelona spoedig verlaten. De verdediger heeft het trainingskamp van de Catalanen verlaten om zijn vertrek definitief rond te maken. Zeer waarschijnlijk vertrekt de back naar het Everton van technisch manager Marcel Brands: aan die club wordt hij namelijk al weken gelinkt.

Portugal wint het EK 019, ondanks goal van oud-PSV'er Scamacca

Portugal Onder 19 jaar heeft een voorbeeld genomen aan de hoofdmacht in 2016: in een zinderende finale rekenden de talenten na verlenging af met de leeftijdsgenoten van Italië, waarbij invaller Moise Kean (2x) en oud-PSV'er Gianluca Scamacca trefzeker waren. Maar Portugal kwam tot vier doelpunten, onder aanvoering van uitblinkers João Filipe en invaller Pedro Correia (3-4).

Club Brugge verslaat Eupen, Denswil valt geblesseerd uit

De Nederlanders van Club Brugge zijn het seizoen in de Jupiler Pro League uitstekend begonnen. Tegen het nietige AS Eupen haalde de kampioen van afgelopen seizoen flink uit: 5-2. De hoofdrol was daarbij weggelegd voor Jelle Vossen: de aanvaller maakte liefst drie doelpunten, waarvan twee uit een strafschop. Stefano Denswil viel al na een half uur geblesseerd uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen