Padt tevreden over ploeg: "Groningen gezien dat iedereen wil zien"

30 juli 2018, 09:03   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 10:17

FC Groningen speelde zondag verdienstelijk en doelpuntloos gelijk tegen het veel grotere Duitse Werder Bremen. Sergio Padt, de doelman en captain van de Groningers, was tevreden met het spel van de noordelingen. "Tegen Werder hebben we wat meer aanvallend druk gezet."

Vorig jaar beleefde Groningen een matig seizoen. Met weinig overtuigend voetbal, veel lege plekken in het stadion en slechte resultaten werd een troosteloze twaalfde plek behaald in de Eredivisie. Padt vond het spel van Groningen tegen Werder Bremen, waar Davy Klaassen meespeelde, vergeleken met vorig jaar een stuk beter. "Zeker de eerste helft hebben wij een Groningen gezien dat iedereen wil zien", vertelt bij op de clubwebsite. "Druk vooruit, bal op tegenstanders willen veroveren. Daar kunnen we mee verder."

In de tweede helft paste trainer Danny Buijs veel nieuwe, jonge spelers in. Ook daar keek Padt met tevredenheid op terug. "Ik denk dat de jonge jongens bewust waren van hun taken. Niet alles kan goed gaan, maar dat is voetbal. We hebben wat meer aanvallend druk gezet en laten zien dat we dat ook kunnen. Daar ben ik het meest blij mee."

Eerder liet Buijs al weten dat hij tevreden was over de oefenpot tegen Werder Bremen. Groningen begint de Eredivisie op 12 augustus met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Vijf dagen later volgt de eerste thuiswedstrijd, wanneer Willem II naar de Euroborg komt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen