Schwaab waarschuwt PSV: "Verloren eerste acht wedstrijden"

30 juli 2018, 11:16   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 12:54

Landskampioen PSV kende een bijna perfecte voorbereiding. Met geregeld goed en verzorgd voetbal won de ploeg van Mark van Bommel van onder meer Galatasaray (1-3), Olympiakos (4-0) en de Spaanse topclub Valencia (2-1). Desondanks weet routinier Daniel Schwaab uit ervaring dat het in de competitie dan goed mis kan gaan.

"In 2015 voetbalde ik nog voor VfB Stuttgart", vertelt de Duitser tegen De Telegraaf. "We oefenden in de voorbereiding tegen Manchester City." Toentertijd beschikten de Engelsen al over miljoenen euro's en hadden onder anderen Sergio Agüero, Yaya Touré en de toen kersverse aankoop Raheem Sterling in de gelederen.

Desondanks stond het bij rust maar liefst 4-0 voor de Duitse equipe van Schwaab. Het eindigde uiteindelijk in een 4-2 overwinning voor Stuttgart, dat ondanks de oefenzege een dramatische start in de Bundesliga kende. "Vervolgens verloren we geloof ik de eerste acht wedstrijden", waarschuwt Schwaab zijn ploeg. 

Ook PSV rekende deze voorbereiding af met een topclub: Valencia verloor met 2-1 van de Eindhovenaren. Hopelijk leidt het voor de kampioen geen serie nederlagen in. Zaterdag weten we het, wanneer PSV samen met Feyenoord uitmaakt wie de Johan Cruijff Schaal pakt. Overigens kan het ook andersom werken: Peter Bosz kende een zeer matige voorbereiding met Ajax, maar haalde uiteindelijk wel de finale van de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen