Anderlecht-eigenaar Coucke: "Willen doen wat Ajax doet"

30 juli 2018, 11:40   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 12:51

Hoewel Ajax niet meer de topclub van weleer lijkt, wordt de Amsterdamse club in het buitenland nog altijd bewonderd. Zo ook bij de Belgische topclub Anderlecht, waar eigenaar Marc Coucke graag op de Ajax-manier met jeugd omgaat. Het meest recente voorbeeld wat de Belgen voor ogen hebben, was de wijze waarop ze met een piepjonge ploeg de finale van de Europa League haalden onder Peter Bosz.  

Coucke zag zijn club de openingswedstrijd van het seizoen met 1-4 winnen van Kortrijk. Het team van Anderlecht op het veld was gemiddeld 23 jaar oud. "We kiezen volop voor de jeugd", aldus Coucke in Het Nieuwsblad. "Al weet ik ook dat zo'n jonge ploeg een terugval zal kennen."

Het opstellen van zo veel jonge spelers doet denken aan de Ajax-filosofie. Decennialang betoverden de Amsterdammers de voetbalwereld met altijd oog voor de eigen jeugdopleiding. Coucke heeft aan bewondering te hebben voor Ajax en haar manier van jeugdspelers inpassen. "We willen doen wat Ajax doet. Opleiden, maar met iets meer nadruk op de korte termijn."

Hoewel Ajax naast jeugdspelers opleiding deze zomer ook volop investeerde in aankopen als Daley Blind en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335073/ajax-rondt-transfer-af-tadic-komende-vier-jaar-ajacied/,_blank,Dusan Tadic], hoeven ze in Brussel geen miljoenentransfers meer te verwachten. "We zijn niet van plan plots zes spelers van dik tien miljoen te kopen", aldus Coucke, die daarmee tegelijkertijd ook afwijkt van het beleid dat momenteel gevoerd wordt in de hoofdstad van Nederland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen