VAR-kamer in Zeist is klaar voor de Johan Cruijff Schaal

30 juli 2018, 14:15

Tijdens de Johan Cruijff Schaal wordt er voor het eerst in Nederland gewerkt met de recent ingevoerde videoscheidsrechter. De KNVB zette in samenwerking met ARAG het 'KNKV Replay Center' op in Zeist, vanuit waar de VAR werkzaam gaat zijn bij wedstrijden van Nederlandse clubs. "Dit is de bekroning van een proces van zeven jaar. In 2011 zijn we begonnen met een idee en nu zijn we klaar om het volledig in te zetten in de Eredivisie", aldus Gijs de Jong.

De secretaris-generaal van de KNVB is blij dat er vanaf komend seizoen – na enige spanningen tussen alle betrokken partijen – daadwerkelijk video-arbitrage is. Toch is dit pas het begin, denkt De Jong. "Het protocol voor video-arbitrage zal zich ongetwijfeld ontwikkelen en zelf blijven we investeren in het coachen van ons scheidsrechterskorps. Bovendien gaan we veel aandacht besteden aan hoe we de communicatie naar het publiek in de stadions en de kijkers thuis zo goed mogelijk kunnen laten verlopen."

ARAG gaat de voetbalbond helpen om alles in kaart te brengen in Zeist, waar tientalle tv-schermen met verschillende beelden klaar staan voor de VAR's. Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, is ook blij met de samenwerking die de voetbalbond heeft afgedwongen met ARAG. "Met de invoering van de VAR begint een nieuw tijdperk in het Nederlandse betaald voetbal. Tijdens het afgelopen WK is al gebleken dat de VAR een succesvol hulpmiddel is voor scheidsrechters en uit onderzoek blijkt dat het voetbal sportiever en eerlijker wordt."

Bekijk hier enkele foto's van hoe het er in Zeist uit komt te zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen