Bergström legt uit waarom hij Utrecht boven andere clubs verkoos

30 juli 2018, 15:05

FC Utrecht versterkte zich maandagochtend verrassend met de transfervrije Emil Bergström (25). De verdediger die ook naar Turkije, Rusland, Duitsland en België kon – en daar meer ging verdienen dan in Nederland, verklaart zijn overstap naar de Domstad. "We hebben dezelfde plannen qua ontwikkeling en dat maakte het verschil."

Dat vertelt hij tegenover AD/Utrecht. "Ik wil de beste speler zijn die ik kan zijn, ik wil echt zien hoe ver ik kan komen. Ik wil hier twee of drie jaar spelen en dan wil ik naar de echt grote competities. De Bundesliga, de Premier League. Bovendien wil ik basisspeler zijn in het Zweedse elftal in een jaar of twee", aldus de ambitieuze verdediger, die vooral veel speelminuten wil maken in de Eredivisie.

Met Bergström heeft Utrecht in ieder geval een veelzijdige verdediger binnengehaald, die centraal en als back kan spelen. "Ik lees het spel goed, mijn aanvallende spel is beter geworden en mijn specialiteit is koppen. Ik speel met mijn hoofd. Ik wil de harde verdediger zijn. Niemand die de brug mag passeren."

Voorts denkt Bergström dat hij uitstekend bij de supporters van FC Utrecht past, wat er ook voor zorgde dat hij deze keuze maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen