Frenkie de Jong komend jaar weer middenvelder bij Ajax

31 juli 2018, 07:44   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 08:37

Frenkie de Jong speelde vorige week tegen Sturm Graz nog in de verdeging bij Ajax, maar dat zal normaliter dan toch echt een uitzondering zijn dit seizoen. Onder Erik ten Hag gaat hij definitief op het middenveld spelen, de positie waar hij zich ook al een geruime tijd een stuk prettiger bij voelt. "Ik ben sowieso beter op het middenveld."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Misschien is het een zaak van instelling, maar ik wil me geen verdediger voelen. Ik ben het ook gewoon niet", aldus De Jong. Routinier Daley Blind is naar Amsterdam gehaald om de positie naast Matthijs de Ligt in te vullen en dus schuift De Jong door op het middenveld. Al is het de vraag of Sturm Graz niet te vroeg komt voor Blind.

Waar De Jong ook speelt woensdagavond, op dit moment moet Ajax gewoon stand houden in Oostenrijk na de 2-0 zege in de Johan Cruijff ArenA. "We moeten ervoor zorgen dat we doorgaan naar de poulefase. Daar focus ik me op. In de return bij Sturm Graz kan er ook van alles gebeuren. We voelen de druk om door te moeten gaan. Natuurlijk voelen we dat. Die druk is er altijd bij Ajax en dat is goed."

Wellicht voelt De Jong zelfs extra druk: FC Barcelona is al maanden openlijk geïnteresseerd in de middenvelder. De Ajacied gaf inmiddels te weten van interesse van de Catalanen. Wat de ideale stap is op dit moment? De Jong: "Vaak kun je pas achteraf zeggen of het te vroeg is. Ik denk dat je er altijd over na moet denken. Als er interesse is, is het logisch dat je het er met mensen over hebt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen