Van Basten blij met de VAR: "Daar is het voetbal bij gebaat"

31 juli 2018, 08:01   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 08:22

Marco van Basten is bij de FIFA werkzaam als de man die zich bezighoudt met de technische ontwikkeling van het voetbal. Dat er uitgerekend in zijn thuisland Nederland voor het eerst ter wereld een VAR-centrum is geopend voor alle duels op het hoogste niveau, doet hem goed. "De VAR geeft meer eerlijkheid en duidelijkheid. En daar is het voetbal bij gebaat."

Dat stelt de voormalig international van Oranje tegenover de NOS. Het WK in Rusland heeft volgens hem bewezen dat de VAR het voetbal zéker ten goede komt. "Het spel verandert er niet wezenlijk door, we gaan gewoon door met voetballen. We hopen alleen dat de beslissingen beter worden dan in het verleden."

Volgens Van Basten is het een voordeel dat alles in het Nederlands is en je dus niet te maken hebt met verschillende talen en gebruiken zoals op het WK. "Dan komen ze uit de hele wereld en die hebben het niet van tevoren kunnen oefenen, maar moesten het wel in korte tijd leren en uitvoeren. Ik denk dat als het in Nederland goed wordt begeleid, het goed uit de verf zal komen."

De negen miljoen euro die er in de komende vijf jaar wordt ingestoken, moet zorgen voor een eerlijker spel en op die wijze bijvoorbeeld ook voor minder rellen tussen supporters of onrust op andere wijze. Ook op die manier moet de VAR – die net als tijdens het WK alleen mag ingrijpen bij doelpunten, strafschoppen, buitenspel, rode kaarten en persoonsverwisselingen – zorgen voor een evenwichter voetbal in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen