Viergever eindelijk weer fit bij PSV en verovert basisplek

31 juli 2018, 08:22   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 08:28

Nick Viergever kwam met een conditionele achterstand bij PSV binnen, nadat hij in Amsterdam al heel lang met blessures kwakkelde. Toch heeft de nieuweling een vaste basisplaats in het elftal van Mark van Bommel veroverd, zo lijkt het. "Ik heb me snel aangepast aan het team, de mensen hier", aldus de verdediger, die het seizoen eerder startte met individuele trainingen.

"Het enige smetje is dat we het langzaam moesten opbouwen, omdat ik met een fysieke achterstand binnen kwam", aldus de PSV'er, die tegen Galatasaray (1-3 winst) zijn eerste wedstrijdminuten maakte tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik merk nog wel dat sommige plekjes fysiek niet helemaal honderd procent zijn. Het zijn de laatste loodjes."

Het officieuze debuut van Viergever in het Philips Stadion ging zaterdag volgens de achterhoedespeler zelf alles behalve vlekkeloos tegen Valencia. "Ik speelde wat minder. Het voelde een beetje onwennig, die eerste thuiswedstrijd. Dat was wel balen, de voorgaande duels ging het eigenlijk heel goed."

Desondanks is Viergever, en volgens hem PSV ook, klaar voor de ontmoeting met Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal van komend weekend. Naast hem staat achterin zeer vermoedelijk Daniel Schwaab, anders Derrick Luckassen. Overigens is het voor de oud-Ajacied wel te hopen dat hij in Eindhoven snel een landstitel pakt: bij AZ kwam hij een jaar na het kampioenschap, die in de vier jaar mét Viergever niet meer geprolongeerd werd. In Amsterdam overkwam hem hetzelfde; ongetwijfeld wil hij een zelfde scenario in Eindhoven voorkomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen