RKC maakt met huurling Walian de selectie 'nagenoeg rond'

31 juli 2018, 10:25

RKC Waalwijk heeft Ezra Walian toegevoegd aan de selectie van komend seizoen. De aanvaller komt op huurbasis over van Almere City, waar zijn contract in de zomer van 2019 afloopt. In het verleden speelde hij in de jeugd van Ajax, AZ en HSC Haarlem. Ook is de twintigjarige voorhoedespeler international van Indonesië onder 23 jaar.

"Ezra Walian is een zeer behendige en technische begaafde aanvaller. Hij kan op vrijwel iedere positie in de voorhoede uit de voeten, wat hem multi-inzetbaar maakt", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld over de aanwinst, die afgelopen seizoen tot 15 optredens in de Eerste Divisie kwam. In Almere maakte hij in die duels vier doelpunten, een jaar eerder drie in 22 wedstrijden namens Jong Ajax op het tweede niveau van Nederland.

"Met twee jaar ervaring in de Eerste Divisie en opleiding bij Ajax is Ezra een welkome versterking. Met zijn komst hebben we de selectie nagenoeg rond", aldus Van Mosselveld. Eerder kwamen onder andere Kevin Vermeulen, Mario Bilate en Emil Hansson over naar Waalwijk, waar Fred Grim tevens werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee jaar. Onder hem moet de club de weg omhoog weer vinden, nadat het de laatste vier seizoenen kommer en kwel is bij de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen