PEC Zwolle en Israelsson zijn definitief van elkaar verlost

31 juli 2018, 12:27

PEC Zwolle heeft definitief afscheid genomen van Erik Israelsson. De middenvelder, die in Overijssel ook als aanvaller in actie kwam, kon nooit overtuigen in Nederland en verkast naar het Noorse Vålerenga IF. Hij verkast op huurbasis naar Noorwegen, waarna zijn contract in 2019 afloopt. Een transfersom wordt derhalve niet betaald. 

Zijn periode in Zwolle, waarin hij tot negentien wedstrijden kwam én bij zijn allereerste balcontact ook meteen scoorde tegen Sparta Rotterdam – zijn enige goal, zo bleek later, groeide namelijk uit tot een grote teleurstelling. "Mijn verblijf hier is niet geworden wat we ervan gehoopt hadden. Ik heb de leeftijd dat ik wil en moet spelen. De band met de trainer is goed en ik respecteer hem ook. We hebben overlegd en hij is ook van mening dat het het beste is dat we een andere club voor mij zoeken", liet hij eerder al weten.

Die werd in de vorm van Vålerenga IF dus gevonden: een oplossing die voor alle partijen het beste lijkt. Israelsson kwam in het verleden uit voor Kalmar FF en Hammarby IF, de club van wie PEC Zwolle heb in de winter van 2017 overnam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen