Te Vrede wil belangrijk zijn bij NAC: "Ben een leider in het team"

31 juli 2018, 11:45

Bij NAC Breda zijn de opties voorin relatief schaars voor trainer Mitchell van der Gaag, dus is Mitchell te Vrede vooralsnog de enige écht ervaren diepte spits van de Eredivisionist. De aanvaller is volledig fit en miste nog geen training in de voorbereiding: hij is klaar om komend seizoen te vlammen. "Het lichaam is sterk en ik voel me fit."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Voor het eerst sinds het seizoen 2015/16 is hij weer eens een hele voorbereiding fit én aanwezig bij de club waar hij ook het seizoen gaat spelen. De jeugdige Sydney van Hooijdonk is vooralsnog zijn enige concurrent, al hoopt NAC ook op Lukas Nmecha van Manchester City. Te Vrede ligt er niet wakker van, hij wil de eerste spits zijn en blijven onder Van der Gaag.

"Ik wil een kapstok en een rustpunt zijn. Ik ben nu in de positie om een leider te zijn in het team. Anderen moeten op mij kunnen vertrouwen als het eventjes niet gaat", aldus de aanvaller. "Ik ben een spits op wie je kan doorspelen. Als we daar meer gebruik van maken, zullen we gevaarlijker worden."

In januari begon de transfervrije spits aan zijn nieuwe avontuur in Breda, waar hij al snel een basisplaats greep onder trainer Stijn Vreven. In elf duels maakte hij drie treffers in zijn eerste half jaar. Gezien het feit dat met Sadiq Umar en Thierry Ambrose zijn grootste concurrenten vertrokken deze zomer, zal ook Van der Gaag een beroep doen op Te Vrede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen