Gözübüyük heeft leiding over JC-Schaal, Makkelie VAR

31 juli 2018, 12:22   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 12:47

De Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV staat aanstaande zaterdag onder leiding van Serdar Gözübüyük. De arbiter fluit voor de tweede keer de Nederlandse supercup en krijgt daarbij assistentie van Rob van de Ven en Charl Schaap. De VAR wordt bemand door Danny Makkelie, de rol die hij op het WK ook vervulde.

In 2016 had Gözübüyük ook de leiding over de JC-Schaal, die destijds ook tussen beide ploegen werd gespeeld. Destijds won PSV met 1-0 dankzij een treffer van middenvelder Davy Pröpper. Als vierde official zal Dennis Higler fungeren in de Philips Stadion, waar het duel om 18.00 van start gaat.

Mocht het duel eindigen in een penaltyreeks, dan kan Gözübüyük de eerste scheidsrechter zijn die namens het ABBA-principe de strafschoppenserie gaat fluiten. Feyenoord liet weten daar niet heel blij mee te zijn, maar toch gaat het experiment door. "Hoe is het mogelijk? Die schaal is een serieuze prijs, hè. Op het WK hebben we net nog allerlei penaltyseries voorbij zien komen. Maar net als met kunstgras gaan we nu in Nederland weer iets nieuws verzinnen waar de rest van de wereld niet aan meedoet", aldus Martin van Geel eerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen