Makkelie: "We willen onduidelijkheden met de VAR voorkomen"

31 juli 2018, 16:01   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 16:09

Danny Makkelie weet het nog goed: op advies van de VAR gaf hij Vitesse vorig jaar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord een strafschop. In dezelfde minuut keurde hij een buitenspeldoelpunt van de Rotterdammers af. "Dat was natuurlijk verwarrend voor het publiek", zegt Makkelie, die komende zaterdag tijdens PSV - Feyenoord dienst heeft als videoref.

"We hadden zomaar drie momenten in dertig seconden tijd, waarbij het publiek dacht dat ik naar het buitenspeldoelpunt van Feyenoord ging kijken in plaats van een mogelijke penalty voor Vitesse. We willen dit soort onduidelijkheden in de toekomst voorkomen", blikt Makkelie terug met RTV Rijnmond. "Waarschijnlijk gaan we kijken of we iets op het scherm in het stadion kunnen vertonen."

Zodra de VAR beelden nader bekijkt, tonen schermen in stadions 'Videoscheidsrechter' actief. "Maar misschien moeten we dat uitbreiden naar 'Videoscheidsrechter actief naar aanleiding van penaltymoment' bijvoorbeeld. Of de scheidsrechter zou een duidelijk gebaar moeten maken over welke situatie het gaat."

Makkelie assisteert komende zaterdag in het Philips Stadion Serdar Gözübüyük.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen