Ten Hag pleit voor andere samenstelling van speelkalender

31 juli 2018, 18:20   Bijgewerkt: 31 juli 2018, 18:25

Erik ten Hag vindt dat de FIFPro een punt heeft, maar hij verwijst de spelersvakbond door naar de bonden. De FIFPro leverde kritiek op Ajax, omdat de Amsterdammers woensdag tegen Sturm Graz een beroep deden op WK-gangers Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne en Dusan Tadic. Dat zij minuten maakten, zou zelfs gevaarlijk zijn voor hun gezondheid.

"Ik ben het eens met het punt, maar ik vind niet je clubs moet aanspreken", zegt Ten Hag dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de return tegen Sturm. "De bonden hebben daar een verantwoordelijkheid in te nemen. Het voetbal is van ons allemaal. We zullen daar samen een weg in moeten vinden."

De FIFPro nam geen contact op met Ten Hag. De spelersvakbond stelde dat spelers minimaal vier weken rust moeten hebben. "Ik ben het er helemaal mee eens dat spelers ergens een break moeten hebben. Als club hebben we daar ook op ingespeeld, door spelers na afloop van de competitie vrij te geven voor het WK. Ik denk dat het veel beter is om in groter verband met de bonden de kalender anders samen te stellen. Er wordt roofbouw gepleegd op de spelers."

Lees meer: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336269/fifpro-ajax-had-de-wk-gangers-nog-niet-moeten-inzetten/,_blank,FIFPro: Ajax had de WK-gangers nog niet moeten inzetten]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen