PSV
1 – 0
Go Ahead Eagles

Utrecht haalt multifunctionele Gavory uit Ligue 2

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 juli 2018 – FC Utrecht heeft zich versterkt met de multifunctionele Nicolas Gavory. De 23-jarige Fransman komt over van Clermont Foot Auvergne, dat speelt in de Ligue 2 van Frankrijk. Hij kan aan de linkerkant als verdediger én als middenvelder uit de voeten. Gavory tekende dinsdag voor drie seizoenen, met de optie voor nog een extra jaar.

Utrecht haalt multifunctionele Gavory uit Ligue 2

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van origine is Gavory een middenvelder, maar hij beheerst ook de kwaliteiten van een linksback. "Hij is comfortabel aan de bal, heeft een goede functionele techniek en wil graag vooruit spelen", zegt directeur Jordy Zuidam op de website van Utrecht. "Hij onderscheidt zich met zijn uitstekende traptechniek en passing. Nicolas heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 2 en is vastberaden zich ook in de Eredivisie te laten gelden. Hij heeft de drive in zijn spel die past bij FC Utrecht."

Zuidam geeft aan dat spelers à la Gavory schaars zijn. "Complimenten aan de scouting en in het bijzonder Didier Martel, die een goede rol heeft gespeeld. We zijn blij dat we Nicolas aan onze selectie kunnen toevoegen, want hiermee vergroten we onze mogelijkheden." 

De aanwinst van Utrecht speelde eerder bij onder andere Beauvais Oise, Auxerre en Avenir Sportif Béziers. Gavory is voor Utrecht de tweede versterking in twee dagen tijd. De Domstedelingen verrasten maandag met het aantrekken van Emil Bergström.

  • Topclub Adv

    FC Twente of Feyenoord? Zet één euro op de winnaar en win 100 euro als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd