Kluivert belangrijk voor Roma, Ronaldo-loos Madrid verliest

1 augustus 2018, 08:06   Bijgewerkt: 1 augustus 2018, 13:45

Justin Kluivert heeft zich voor het eerst sinds zijn komst naar AS Roma onderscheiden. De tiener hielp zijn ploeg in de International Champions Cup (nacht van dinsdag op woensdag, Nederlandse tijd) met een assist langs FC Barcelona. Real Madrid, die andere grote Spaanse club, verloor de eerste wedstrijd zonder de vertrokken Cristiano Ronaldo van Manchester United.

FC Barcelona – AS Roma 2-4

De Italiaanse messen waren geslepen. Dat had natuurlijk te maken met de affaire-Malcom, die op het laatste moment niet voor AS Roma maar voor een contract bij FC Barcelona koos. Het was uitgerekend Malcom die vlak na rust de 2-1 voor de Catalanen op het scorebord zette, maar vanaf dat moment ging het lopen bij Roma. Alessandro Florenzi, Bryan Cristante en Diego Perotti bogen in de slotfase een achterstand om in een voorsprong: 2-4. Een zure avond dus voor doelman Jasper Cillessen, die voor rust ook moest vissen nadat Stephan El Shaarawy scoorde uit een voorzet van Justin Kluivert.

Manchester United – Real Madrid 2-1

Real Madrid toonde aan dat het zonder de naar Juventus vertrokken Cristiano Ronaldo in je elftal toch een stuk lastiger voetballen is. Na nog geen half uur stond Manchester United (de oud-club van Ronaldo) al met 2-0 voor tegen de Champions League-winnaar. Alexis Sánchez en Ander Herrara scoorden voor de ploeg van José Mourinho. Madrid kwam vervolgens beter in het spel en kreeg de meeste kansen, maar zag alleen Karim Benzema vlak voor rust doel treffen.

Tottenham Hotspur – AC Milan: 1-0

Ook die andere Engelse topclub won vannacht in de International Champions Cup. Het was een onverdiende overwinning, want AC Milan kreeg veel meer kansen dan Spurs. Terwijl de Milanezen kans op kans kregen, was het Tottenham Hotspur dat vlak na rust de enige goal van de wedstrijd liet noteren: Georges-Kévin N'Koudou Mbida zorgde in de 47e minuut voor het enige doelpunt: 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen