Christian Poulsen: "Zorg dat Sturm Graz niet als eerste scoort"

1 augustus 2018, 08:49   Bijgewerkt: 1 augustus 2018, 09:39

Oud-Ajacied Christian Poulsen waarschuwt Ajax voor de return tegen Sturm Graz. De Deen raadt aan vooral niet te denken aan de eerste wedstrijd (die Ajax met 2-0 won), want hij weet uit eigen ervaring dat het alsnog mis kan gaan.

In De Telegraaf blikt Poulsen terug op het tweeluik tegen Steaua Boekarest in 2013. Toen speelde Ajax in de knock-outfase van de Europa League tegen de Roemenen en won het de heenwedstrijd in de Arena met 2-0. In Boekarest ging het na pingels alsnog mis. "Van de wedstrijd in Roemenië weet ik nog dat wij verzuimden te scoren", herinnert Poulsen zich.

"Het Ajax van nu heeft de kwaliteiten om dat wel te doen", vindt hij. Poulsen adviseert de Amsterdammers wel om goed te verdedigen in Oostenrijk. "Zorg dat Sturm Graz niet als eerste scoort, want dan ontploft het stadion en wordt het nog lastig. Scoort Ajax als eerste doelpunt, dan is het klaar."

De Deen verwacht wel dat Ajax woensdagavond gewoon de volgende ronde bereikt. "Omdat 2-0 thuis gewoon een goede uitslag is. Maar vooral omdat Ajax er met Daley Blind en Dusan Tadic twee uitstekende spelers – met de juiste leeftijd – bij heeft gekregen." Poulsen speelde in 2013 nog samen met Blind. "Hij was in mijn tijd al heel belangrijk voor de groep. Hij zal onderschatting nooit tolereren."

De return tegen Sturm Graz begint vanavond om 20.30 uur. Bij winst wacht Standard Luik in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen