Spoorboekje: returns AZ en Vitesse, Van Bronckhorst kiest

2 augustus 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 2 augustus.

Specials

De keepersstrijd bij Feyenoord

De keeperstrijd van Feyenoord naderde zijn climax, totdat Brad Jones woensdag definitief verkaste naar Al-Nassr. Plots blijven er twee opties over voor Giovanni van Bronkchorst: de jonge Justin Bijlow (20) en de ervaren Kenneth Vermeer (32). Van Bronckhorst maakt vandaag (donderdag) zijn keuze bekend. Voor wie moet Van Bronckhorst kiezen als eerste doelman? En wat zijn interessante opties voor de vacature van derde keeper?

Wedstrijden

FC Twente - Göztepe (19.00 uur)

De seizoensvoorbereiding van FC Twente is samen te vatten in één woord: moeizaam. Er werd met maar liefst 1-5 verloren van FC Emmen en ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336154/vvv-wint-in-snikhete-de-koel-van-pusic-loos-fc-twente/,_blank,VVV-Venlo] was met 2-1 te sterk. Tegen het Turkse Göztepe moeten de gedegradeerde Tukkers toch maar eens vertrouwen gaan tanken voor het seizoen in de Eerste Divisie.

Vitesse - FC Viitorul (20.00 uur)

De club uit Arnhem heeft in de return tegen FC Viitorul de beste papieren. In Roemenië kwam het elftal van Leonid Slutsky op een 2-0 achterstand, maar toonde het veerkracht door terug te komen tot 2-2. Goed was het spel niet, maar het resultaat is Europees gezien prima. In het eigen Gelredome moet Vitesse zien af te rekenen met de Roemenen om zich vervolgens te kwalificeren door de derde kwalificatie ronde van de Europa League.

FK Sarajevo - Atalanta (20.15 uur)

Marten de Roon en Hans Hateboer moeten serieus vrezen voor een vroege exit met Atalanta. In Italië eindigde het eerste duel met FK Sarajevo in de tweede voorronde van de Europa League in 2-2, nadat de Italianen een 2-0 voorsprong verspeelden. En dat terwijl Atalanta vorig jaar de knock-outfase van het kleine Champions League-broertje bereikte.  

AZ - FC Kairat (20.45 uur)

AZ blameerde zich vorige week in het verre Kazachstan. De ploeg van John van der Brom speelde op bezoek bij FC Kairat werkelijk onthutsend zwak en staat daarom in Alkmaar voor een loodzware opdracht in de tweede voorronde van de Europa League. Het moet in eigen huis een 2-0 achterstand wegpoetsen om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Gezien het spel in Kazachstan zal het vertrouwen niet bijster groot zijn, maar wie weet herpakt AZ zich op Nederlandse bodem. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Vitesse - FC Viitorul, FOX Sports 1 - live verslag van voorronde Europa League

20.45 uur: AZ - FC Kairat, RTL 7 - live verslag van voorronde Europa League 

 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen